28 Kasım 2012 Çarşamba

Mutlak sıfır, bir maddenin moleküllerinin entropisinin minimum değerine ulaştığı teorik sıcaklık. 0 Kelvin, –273.15 °Celsius, 0 Rankineve –459.67 ° Fahrenhayta eşittir.[1]

annadın mı bişi? Ben de annamadım zaten..sana şöyle anlatayım o zaman..

Konumuz sıfır..rakkammlaa 0..Kim bulmuş peki? Belki Mayalar? Öyle bir rivayet varmış..Bi de matematiksel olarak Hindistan'da geliştirildiğini diyenler de var..




Mesela ne var denize sıfır var di mi?



Meselaaa 0 km kızzz gibi araba var..





Bilemedin otur sıfır!!! var..pek fena..



Sonnaa benim moralim sıfır! varr..



Sıfır hata var ki ooo yapmak çok zor!! (benim için en azından)



cube zero (küp sıfır) filmi var..2004 kanada yapımı..Birbirlerini tanımayan yedi kişi bilmedikleri bir nedenle kendilerini bir küpün içinde buluyorlar..falan filan gelişiyor olaylar..




Sıfır diye bir grup varmış mesela..Şarkının ismi SIFIRLAMAK




Sıfır yok oluş diye bir kavram varmış..Doğa üzerinde bazı alanlar dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ve burda da kırmızı liste kriterlerine göre tehlike altında olan bir ya da birden çok canlı türünü içermekteymiş.
Ülkemizde de 451 canlı türünün "Sıfır yok oluş" kriterlerini sağladığı belirlenmiş..Doğa Derneği tarafından Hedef:Sıfır yok oluş isimli bir proje başlatılmış..Destekçileri de Atlas dergisi ve CNN Türk'müş..
Kampanya kapsamında yürütülecek projeler şunlarmış;

1 - Urfa'nın BozkırlarıUrfa bozkırlarında 100'den az ceylan kaldı. Son ceylanlar, Türkiye'nin Doğa Fonu sayesinde yaşamaya devam ediyor. Kampanyaya yapılan bağışlarla ''Urfa'nın Bozkırları'' projesi 2007 yılında başladı.

2 - Anadolu Parsı'nın KeşfiAnadolu parsının Türkiye’de yaşadığı son alanlar Türkiye'nin Doğa Fonu sayesinde keşfedilecek.


3 - Antalya MakilikleriYüzlerce bitki ve hayvan türü dünyada yalnızca Antalya makilerinde yaşıyor. Türkiye'nin Doğa Fonu Antalya’ya özgü canlıların yok oluşunu engelleyecek.

4 - Son 11 Telli TurnaSon 11 telli turna Muş'taki Bulanık Ovası'nda yaşıyor. Telli turnaların geleceği için Irmak Okullarıyla birlikte çalışıyoruz. Proje, 2008 yılı boyunca uygulanıyor olacak.


5 - Fokların Son SığınağıAkdeniz fokunun Türkiye’deki en önemli yaşam alanlarında biri İzmir - Karaburun Yarımadası. Türkiye'nin Doğa Fonu bu bölgedeki koruma çalışmalarını başlatacak.


6 - Doğu Karadeniz'in DağlarıDoğu Karadeniz Dağları, Türkiye'nin doğası en zengin bölgelerinden biri. Türkiye'nin Doğa Fonu, bölgede yaşayan boz ayı, dağ horozu gibi bayrak türlerin korunmasını sağlayacak.


7 - Son 200 OrkideTürkiye'nin Doğa Fonu, dünyada sadece Batı Toroslar'da yaşayan iki orkide türünün korunmasını ve üretilmesini sağlayacak.


8 - Sultansazlığı Suyunu ArıyorTürkiye'nin Doğa Fonu, Develi Ovası'nda damla sulama uygulamalarını teşvik ederek ülkemizin en önemli sulak alanlarından Sultansazlığı’na hayat vermeyi amaçlıyor.


9 - İstanbul'un KartallarıAvrupa'daki kartalların yüzde doksanından fazlası her yıl İstanbul semalarından geçiyor. Türkiye'nin Doğa Fonu sayesinde kurulacak “Boğaziçi Doğa Evi” İstanbul’un benzersiz zenginliğini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacak.


10 - Doğa'nın Okulu 

Ankara’da kurulacak olan merkez, Türkiye doğasının tanınıp korunması için altı yaşından yetişkin çağa kadar farklı yaş grubundan insanlara uygulamalı doğa eğitimi olanakları sunacak.

KAYNAK http://www.dogadernegi.org/sifir-yok-olus.aspx



Sıfır belki de sonsuzluktur?? İki sıfır bir araya gelip sonsuz olur?



bir tekerlemesi bile varmış;

tek basıma ben bir hicim, 
solumdakiyle olurum bicim, 
toplama cıkarmaya karısmam; 
carpma bolmede ben en picim..







Jess Walter'ın Sıfır (the zero) isimli kitabı..
Kitabın arka kapak yazısı;

sıfır: 1. ondalık sayı sisteminde, kendisinin hiçbir değeri olmadığı halde solundaki sayıyı on defa büyüten sayının adı ve işareti. 
2. hiçbir değer ifade etmeyen şey.

sıfır, kendi hayatını yaşamayı kabullenemeyen bir adamın öyküsü. bildiğimiz dünyanın sonu. tüm korkuların ve umutların toplamı. çarkların arasına sıkışanların mottosu. uykuyu hayata tercih edenlerin, etrafta dönen dolaplara aldırmayanların, bildiklerini hatırlamayı beceremeyenlerin, aldatırken aldananların ve sürekli aldatılanların, ekran karşısında uyuşarak teselli bulanların, çelişkilerle yaşayanların, sorgulamadan olan bitene alışanların hikayesi sıfır.

bu, sizin hayatınız. 

televizyonunuzu kapatmayi unutmayiniz!




2 yorum:

Wicked_Stardust dedi ki...

Okuduğum en güzel posttu bu. Eline sağlık

Umudum dedi ki...

beni de sardı..şimdi sırada güzel bir rakam daha var..bakalım neler çıkcak! eğleniyorum :)