1 Aralık 2010 Çarşamba



Gidişinin birinci ayı doldu ilk göz ağrım..

Sen benim çocukluğumdun..

Gökçe'nin dediği gibi çocukluğum kapandı sen gidince..

Senin yanında uyumak bir zamanlar arzuladığım , beni ısıtan tek şeydi..

O kocaman yatağımızda sıcacık sarmalardın beni...Matematik dersinden aldığım ilk zayıfım , ilk aşkımı rüyalarımda görüşüm , sabah uyandığımda çocukluktan çıkmış olmamın işaretlerinden ufacık pembe leke..hepsinde yanımda sen vardın..Usulca okşardın yanaklarımı, kuzum daha neler yaşayacaksın unutacaksın bunları derdin..İnanırdım ben de sana..Kimseye inanmadığım kadar çok inanırdım..Beni senden çok seven oldu mu hala bilmem!

Anneannemdin..Ama annemdin..Yıllar sonra kucağına yumru yumru bir bebek vermişlerdi..Oysa sen 6 tane hayatta kalan 10'a yakın da kaybettiğin çocuklarından sonra epey bi ara vermiştin bebek bakma işine..Ama tereddüt bile etmedin şimdi bile eminim..Beni sıcacık büyütmeyi gönüllü kabullenmiştin sen...Annem olmayı...

Seni çok özlüyorum..Hiç ara vermeden orda huzur içinde ol diye ben burda her gece uzun uzun dualar ediyorum...Ama çok zor geliyor..Bu özlem hep yalnızken yakalıyor beni annem...Bi de acılarım dinmiyor..Sen olsan bana kızardın şimdi..Üzme kendini deli misin kızım sen diye..Pembe topuklu kızım benim derdin..Sarılırdın ve her zaman bana sarıldığında söylediğin gibi seni çok seviyorum umudum derdin..Seninle gurur duyuyorum kızım derdin..Şimdi görsen bu kadar acı çektiğimi yine gurur duyar mıydın benimle??

okuyunca kötü olacaksınız biliyorum ama yazmam lazım..Yoksa içimde büyüdükçe beni de bu ızdırap bitirecek..Her geçen gün -tıpkı evlat sevgisi gibi-özlem de büyürmüş,azalmazmış..Çok fenaymış..

Hep aklımda radyoda dinlediğimiz sanat müziği..Ve sen illaki evi temizliyor olurdun yine,yemenin başında..Yorulunca bi sigara tellendirirdin ben o zamanlar içmezdim..Sonraları beraber tellendirdik efkarlanınca..Şarap içmişliğimiz var deme annecim..Yüzünü ekşitirdin bi önce..Sonra kan yaparmış bu deyip devam ederdin..Rakıdan hazzetmezdin hiç..Kokusu eski zemanları hatırlatırdı sana...Ben hala severim rakıyı..

Hep haklı haksız kadın'ların yanındaydın..Tanıdığım ilk feministtin sen..8 Mart'ta Berin'le gittiğiniz Kadın yürüyüşünde yine hayran bırakmıştın kendini..Ben neden yoktum ki? Okulda falandım zahir..

Biliyor musun -çocuk aklı işte-annemler bu gece evde kalacaksın anneanneye gitmek yok dediklerinde uyumadan ağlardım hep sessiz sessiz..Senle uyuyamayacağım ya..Ben de kahverengi bi ayıcığım vardı ona senin başörtünü bağlardım..Kokunu çeke çeke uyurdum..Sabah ilk işim sana sarılmak olurdu..

Annem;zor zamanlar geçiriyorum...Kendimi eksik hissettiğim zamanlar..Geçecek diye bekliyorum..Umudumu kaybetmek ayıp geliyor ama..du bakalım..

Ben senden öğrendim güçlü durmayı en çok da gururu...Nolur bırakma beni..Son bir aydır her gece rüyamda olduğu gibi bana yol göster annecim..

Ve beni affet..

Mezar taşında sanırım şöyle yazacak annecim; "O sadece herkesi çok sevdi"

Not:Emine teyze'cim..Siz bu dünyada tanısaydınız annemle birbirinizi eminim çok severdiniz..Di mi Gökçem..Kuzum hepimize Allah sabır versin..
Emin amcam; o muhteşem kadınlar önce Allah'a sonra size emanet..Annem komik kadındır bakın çok gülceksiniz orda nurlar içinde..Benden demesi...

;;