18 Nisan 2014 Cuma


Dün bir film izledim..Ya negzel bir film o öyle..

Filmin yönetmeni, Tony Gatlif. 
Başrollerde Romain Duris var Stephane rolünde, nasıl güzel gülen bir adam o öyle.. ve işveli muhteşem bakışlı demir leblebi  Sabina rolüyle her anlamda "döktüren" Rona Hartner var..


Stephane elinde bir kasetle Fransa'dan Romanya'ya doğru yola çıkar. Kasetin üzerinde Nora Lurca yazar ve kasetten yayılan şarkı insanın içini lime lime eder. Stephane kalacak bir yer ararken oğlu o gün hapse girmiş olan İsidore ile karşılaşır.İsidore onu da alır ve kendi gibi çingenelerin yaşadığı obasına götürür..Stephane'nin sempatikliği ve temiz insanlığı yabancıları çok da içlerine almayan çingene obasına kabul edilmesini sağlar.. Stephane'ye öğretilen küfürler , söyledikleri şarkılar, mutlu çingene dansları, mezar başında kendilerince yakılan "ağıtları" hangi birini anlatsam ki??

"Yola düşmek" filmi izleyip yapmak isteyeceğiniz ilk şey..pardon üçüncü şey.. İlki soğukta sigara içmek ikincisi göbek atmak..

Bu sahne var ya defalarca defalarca izlenir ciddi ciddi çalışırken gerdan kırılır omuzlar silkilir..






Bakınız bu sahne de İsidore'nin arkadaşına Nora Lurca'yı soracakları sırada arkadaşının öldüğü öğrenip  mezarında yaktığı ağıt;


   


Filmin sonunda.. :))) ya dur anlatmicam sadece dicektim ki Stephane sonunda artık "mutlu bir çingene'dir"


 

;;