21 Mayıs 2010 Cuma

Şirinella akşam neler anlatcaksın bana bakalım :)))




sonra da bunu dinleyinnnn

Haftasonu için keyifli 2 öneri belki 3...

İlki bu akşam için ;

Çorlulu Ali paşa medresesinde..Ahmet'cim haber verdi bana da..Konu şu imiş ; Dumanın müziği...

İnternetten biraz arattım ama çok ayrıntılı bişiye de rastlamadım..Ahmett? Beni duyuyor musun nedir? Bilgilendir hadi bizi...
Sadece medrese ile ilgili ekşi sözlükten şunu edindim..Hoşuma gitti;

bu mekanda nargile icecekler icin dikkat edilmesi gereken bir iki husus, uyulmasi gereken bir kac racon vardir. mekan yasini basini almis nargilecilerle doludur ve rezil olmanin hic manasi yoktur netekim.

kural bir: icemeyecegin seyi ismarlama.
kural iki: marpucu toy asiklarin opustugu gibi vantuzlama. emmeyeceksin, yalnizca gerektigi kadar dokunacak, icine cekeceksin.
kural uc: atesi asla sondurme.
kural dort: sakin ha marpuca uflemeye kalkma. atesi sondurmenin en isabetli yolu budur. ayrica, opusmek gibidir demedik mi?
kural bes: nargile icerken sigara yakmak da ne oluyor! hic mi ortam gormedin?
altin kural: acele etme. nargilenin adabi budur. kimse acele etmez. icilir, konusulur, susulur, sonra yine icilir. her sey muthis bir yavaslikla yurutulur. ne olursa olsun tevekkulle karsilanir. sesler yukseltilmez. yangin bile ciksa mekan agir agir terkedilir.
Keyifli geliyor değil mi kulağa :) Bakalım...Ahmettt?? Dumanın müziği nedir canım yaa?




İkinci önerim;

Pazar günü Caddebostan sahiledeyizzzzz...Hadi sizde gelin...Şirinella çok şaşkın olcak bu resimdekileri görünce :))





son öneri;

Havalar ısındı ama yine de sinema keyfi diye bişi var ;


Beyaz perde.com dan alınan film künyesi..


Gösterim Tarihi : 21 Mayıs 2010
Yönetmen : Mike Newell
Yapım : 2010, ABD
Oyuncular
Jake Gyllenhaal (Prince Dastan) , Gemma Arterton (Tamina) , Ben Kingsley (Nizam) , Alfred Molina (Sheik Amar) , Toby Kebbell , Reece Ritchie
Haylaz bir prens olan Prens Dastan, istemeden de olsa gizemli bir prensesle güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları 'nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlere karşı bir yarış içine girerler.Köstebek, Dört Nikah Bir Cenaze ve Harry Potter ve Ateş Kadehi'nden tanıdığımız Mike Newell'ın yönettiği Pers Prensi: Zamanın Kumları, Mayıs 2010'da sinemaseverlerle buluşacak.Marakeş, Ouarzazate ve Erfoud, Fas'ta ve İngiltere'deki Pinewood Studios'daki büyük ölçekli bir platoda çekilen filmin yapımcısı olan Jerry Bruckheimer Films yapımları pek çok ödülün ve ödül adaylığının yanısıra, 41 kez Oscar ödülüne aday gösterilmiş ve 6 Oscar kazanmıştır. Ayrıca 23 kez Altın Küre'ye aday gösterilmiş ve dört kez ödül almışlardır.

Biz Luna ile Jake Gyllenhall'i pek beğeniris...Luna Donnie Darko'dan hayrandır kendilerine..Di mi kuzum??
Sonra Jake öyle bi kişilik ki Nathalie Portman ile falan sevgili oluyor..Bi de utanmadan Kirsten Dunst'tan felan ayrılıyor..Öyle işte..Luna???
Bu filmde bi değişik..Kıslar??Ne zaman gidiyorus??
İyi tatillerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...............

;;