14 Eylül 2011 Çarşamba

ünlü ingiliz gazetesi the guardian ünlü müzik bloggeri undomondo'nun hazırladığı istanbul şarkıları listesini yayınlamış..

işte o 10 istanbul şarkısı;

1 arap oyun havası (arap oyun havası mı? Nasıl ya? En son ne zaman arap oyunu dinlediğini hatırlıyor musun? Ben düşünsem bulamam! Hakkaten şu arap-türkiye olayını çözemediler gitti!)

2 Kadifeden kesesi ( Annemin dayanamadığı türkü-şarkı bunu duyar duymaz oynamaya başlıyor..ehehe.. ve evet bir İstanbul şarkısı olabilir)

3 hayat kavgası (Orhan babayı seviyorum tamam ama ı ıh istanbul şarkısı listesi?) Aslında Hayat kavgası verilmiyor mu İstanbul'da da?? e haklı adamlar..



4 anlıyorsun değil mi? (Barış Manço'nun şahane şarkısı.."bir resmin kalmış bende tamm ortadan yırtılmışş hani siyah kazaklıı biliyorsun değil miii?")

5 Köprüden geçti gelin...Hahahahaha boğğaziçi köprüsü mü acıbaa??

6 Denizaltı Rüzgarları Okay Temiz'in bestelediği TRT'nin belgesellerinin ara müziği olarak kullanılan bir şarkı imiş..ben dinleyince aaaa dedim..sizde diyeceksiniz..



7 Gnossiennes No 3 Elbette Erkan Oğur bestesi..Yazı-tura filminin soundtrack'i idi aynı zamanda..bunu hatırlıyorum..fizy'den buldum bunu


8 Foklar Nekropsi'nın denişik şarkısı o da burdan

9 Foni tou nargile bir rembetiko..ve bi sürü sanatçı seslendirdi elbette hatta yeni türkü türkçeleştirdi şarkıyı..Roza Eşkenazi versiyonu girmiş listeye..negzel olmuş..

10 Beni de allah yarattı..Yine bir Orhan Gencebay şarkısı ancak Ayyuka tarafından cover'ı yapılmış..

;;