15 Mart 2013 Cuma


Çok ciddi tesadüfler barındıran bir hayatım var bence..Severim onları ve o tesadüfler ya olmasaydı acaba nerde neler yapıyor olurdum,düşünürüm sıklıkla..Severim işte onları..

Bu filmle karşılaşmamda bir tesadüf benim..KUTUP ÇİZGİSİ AŞIKLARI..

Film,film gibi değil..Bende uyandırdığı intiba birileri benim yanıbaşımda bişiler yaşıyorlar ve bende onları izliyorum gibi..İspanyolca ismi LOS AMANTES DEL  CİRCULO POLAR..

Çocukken yaşadıkları ufak tesadüf sonucu karşılaşırlar Otto ve Anna..İlk karşılaşmalarından itibaren hayatlarının sonuna dek türlü çeşit tesadüfler ile ödüllenirler ya da cezalandırılırlar..Kim tarafından peki? Yaşadıkları kader midir yoksa kendi tercihleri mi? Mesela yan masada otururken biraz daha dönse arkasına görecektir Anna Otto'yu ama göremez ve sonra yan masadaki gelecekte kocası olan adamdan bir dal sigara ister..Halbuki tek istediği Otto'dur ama olmaz işte..Sigarasını yakar ama Otto gitmiştir artık..

Bunları onlar yaşarken farkedemezler ama sen büyülenmiş gözlerle bakarken ekrana farkedersin..Sonra durdurur düşünürsün benim de farkedemediklerim olduysa kim farketti peki?

Hayatımdaki tesadüfleri seviyorum ben..Seviyorum işte onları..

Öyle başarılı ve büyüleyici bir film ki,adeta yap boz şeklinde gelişen olaylar,geçmişe dönüşler ve bazen Anna'nın bazen de Otto'nun gözlerinden bakmak öyle hoş bir deneyim ki..

Aşk halinin hep çemberin içinde olmak olduğunu düşündüm..Başlangıç noktan aşık olmak ise döne dolaşa o çemberin içinde yaşıyorsun ve vardığın nokta çemberin başlangıç noktası oluyor..Bundan mutlu olmak ya da mutsuz olmak aşkın elinde..

İzlediğim en güzel aşk filmlerinden oldu Kutup çizgisi aşıkları..

Anna'nın gözlerinin içindeki Otto,aynaya bakmama sebep oldu..Gözlerimin içindeki de beni bu halimle mutlu etmeye yetti..

Her ne kadar ismimim sondan okunuşu ile baştan okunuşu aynı olmasa da..


;;