16 Nisan 2014 Çarşamba

melaba

yazmıyordum de mi nezmandır..
neler oldu neler :)

ben başliyim yine ozman anlatmaya hımm?

* mutlaka ama mutlaka Çıplak ve Yalnız'ı okuyun.. Okuduysanız bi daa okuyun.. Ben öyle yapcam misal..
Bu da ben buralarda yokken kitaba yaptığım yorum;

bu sabah son sayfalarını okudum Hamdi Koç'un romanı Çıplak ve Yalnız'ı...Romanı bitmesin diye yavaş yavaş okudum araya başka kitaplar ekledim ama son kaçınılmazdı ve bu sabah ayrıldık  Çok derin, çok etkileyici..Arkadaşlıkla, aşkla, evlilik ve vicdan ile.. karşımızdakini her kim ise baban,annen, kocan, karın kim ise nasıl da tek yönden (baktığımız yönden) gördüğümüzün aslında insanın her zerresinin nasıl da farklılıklar içerdiğini anlattı bana uzun uzun..Arkadaşlığın aşktan üstün tutulabileceğini anlattı..Hayatının aşkı olarak gördüğün ve gerçekten de öyle olan insana hayranlığın geçebileceğini ve o hissiyatın nasıl bişi olduğunu anlattı..Konuşacak çok şey var kitapla ilgili belki saatlerce. Kitaplığa koymaya kıyamadım Mesut'u, başucumda duruyor..Bir süre daha orada da kalacak gibi..



Sonra içtik;








sonra gezdik;












Sonra üzüldük ,ağladık isyan ettik..




Okuduk;



Kitap kulübü için okuduğum bir kitaptı ve fakat, üzgünüm Alice Munro nobel almış bir yazar olmasına rağmen bu kitap bana hiç zevk vermedi..Halbuki pek heveslenmiştim..İsminden mütevellit.


Valla Ayfer Tunç pek sevdiğimiz türk kadın yazarlardan..Bu kitap öyle sahici ve dokunaklı ki okurken içim boğum boğum oldu.sinirlerim bozuldu,çok sahiciydi velhasıl..Sevdim çok sevdim..

Bir diğer Ayfer Tunç kitabı da kesinlikle tavsiye edeceğim kitaplar arasında; Bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi..Ve eet tek seferde teklemeden kitabın ismini söyleyebilene eferin diyorlar! Mutlaka okunmalı..



Aytmatov'u okurken Yaşar Kemal gibi uzun tasvirler ve uzunnnn monologlarla karşılaşıyoruz fekat ben iç ses seven biri olarak kitaba daha da bağlanmamı sağlıyor bu hal..Beyaz Gemi pek acıklı bir hikaye anlatıyor..Kısa süren bir roman ama etkisi epey sürüyor..İçi kaldırmayan, ben ağlarım diyen yanaşmasın..Yine kitap kulübü için okuduklarımdan.

Bunlar da Şirinella için aldıklarımız;


Nazım Hikmet'in Sevdalı Bulut'unu okurken destansılığı şirini cezbediyor..Saftirik bence çok doğru bir seçim değildi ama çok müdahale etmek istemedim..Aslında kitabı doğru düzgün okuyamadık da..Haksızlık etmiyim sonra anlatırım onu..Bir şeftali bin şeftali zaten olağanüstü bir çocuk romanı..Samet Behrengi'nin..Fakat bu çevirisini tutmadım ben..Var ise başka yayınevinin basımını alınız..

Daha kitap yazarım sonra, şimdi çıkış saatim yaklaşıyor...

8 Mart'tı kutladık bu fotoyu Türkiye'den bir kare olmasa da çok sevdim çokkkk,



böyleyken böyle işte..Yaptık bişiler..Sonra yine yazarım..

eyvallah...




;;