8 Aralık 2010 Çarşamba

Şincik,

filmin konusu gidişatı felanı filanıyla ilgili hiç bişi demicem..merank etmeyiniz..rahat rahat okuyunuz..

aaftasonu Av mevsimini izledim..çok beğendim..Yine bi sürü tırt diyenler çıkacaktır..Eminim..Ama film gayet iyi kotarılmış bir polisiye idi..Türk polisiye filmi..Yavuz Turgul yazmış ve yönetmiş...Çekimler muhteşemdi, oyunculuklar muhteşemdi....Cem Yılmaz i-na-nıl-maz!! (ben demedim mi?) Deli İdris! Allahın delisi bi lazı oynuyor..Ama oynamıyor "o olmuş"..Kilo almış ama ne gam! Miss....Oyunculuklar diyorduk..Şener Şen için ben ne diyebilirim ki?? Ayıptır..Sadece yaşlanmış epeyce..Biraz o yaşlılığı rolüyle olur mu acaba dedirtiyor ama olur olur..Herbişiciği olur..Filmin müzikleri çok iyiydi..Kazım Koyuncu'nun yıllar önde söylediği Hayde türküsü bir sahnede kullanılmış ve çok eğlendirici olmuş..Sinemada herkes - biz dahil-bi kıpırdandık bu duramadık bi rakı istedi canımız..Çok güzel bir sahne olmuş..Zaten Yavuz Turgul sözü geçen sahne için çok özendiğini söylemiş vakti zamanında..çok çok başarılıydı..Bi de Son sahne..

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Magazin/2010/05/15/kazim_koyuncuya_avci_selami











Bir de tabi filmde Çetin Tekindor var ki bir adanalı iş adamı-avcı başka türlü oynanmazdı zaten..Adanalıyık ya! Bilirik zahir..

Filmin müzikleri sadece Hayde'den ibaret değil benim için.Müzikler çok iyiydi. Tamer Çıray yapmış ve eğer bir albüm olarak çıkarsa ki çıkar hemencecik edinilesi..

Ete kurttekin'in "Benden adam olmaz" şarkısı eşliğinde İdris'in barda ardarda sek votkayı yalamadan yutması izleyebilirsiniz spoiler değil..bişi belli olmuyor;











He bir de "Güzel avrat otu" hikayesi var filmde..İdris Hasan'a anlatır kadınları..

Bunun üzerine haftasonu taksimde yanımdan geçerken konuşmalarına tanık olduğun iki zavallı erkek çocuğunun sevgililerine yakınmalarını da duyunca dedim ki Allah bizim cezamızı versin ya olmaz böyle zulüm eziyet! :)) Erkenklerinize kıymayın efendiler:))

Çocuklardan biri artık zerzebil olmuş anlatamamaktan! dedi ki; "Üşengeç diilim,sıkıldım artık!" ....anlayana..

Öbür çiftten kız olan önde ,arkada çocuk..Kız diyor ki;"Yaşama sevincini yitirmişsin sen" Arkada çocuk tık nefes olmuş hakkaten, kıza yetişmeye çalışıyor ve son cümle;"Napiyim Duygu yoruldum artık,yetişemiyorum" Zavallıııığğğ...yok valla acıdım çocuğa ya...


Güzel avrat otunun tadına bakan güruh :)

Allah da bizim cezamınız versin!!

cep telefonu ile çekilenler ama ben sevdim;






Taksim'de duvar yazısı;

















Dip not: Bu aralar tiksinti ve kendimize acımayla izlediğim bir takım olaylar yaşanıyor caanım topraklarımda..Dötüme benzeyen YÖK'ü protesto etmek için gösteri yapan öğrenci gruplarına yapılan zulüm ve o gösteri sırasında bebeğini kaybeden genç kadına yapılanlara dair söyleyeceklerim var..Küfürlerim varr...Daha mola yerlerindeyken biber gazı ile alana ulaşmalarına engel olan, yaptıkları eziyeti "görev"olarak addeden polislerim varrr ve bunu utanmadan kamuoyuna duyuran ve "öğrenciler polisi tahrik etti o yüzden olay çıktı diyen bir emniyet müdürümüz varrr...Daha? Dur yazmiyim artık başım ağrıdı....bi dahakine..

oyyyyy...Kazım ne güzel deyin be kardeşim...

Nurlar içinde...


http://fizy.com/#s/13adis

;;