9 Eylül 2011 Cuma



egoma yenik düştüm aylar aylar sonra..belki de yıllar...nasıl hortladı annamadım! çok tehlikeli çokkk...

evvett gelelim bugüne..cuma di mi? Bana farketmiyor o ayrı ama siz çalışan insanlar için bugün güzel bi gün..haftasonu evde denemek için size bi kaç tarif vercem,içimden geldi..ben dün akşam hepsini yaptım çok da güzel oldular..haydin bakalım..

ilk tarif fırında sebze mücver..

şimdi sebze dedik ya hakkaten aklına gelen her sebze giriyor bu tarife..Pırasa,ıspanak,havuç,taze soğan,kuru soğan,patates,maydanoz başka ne vardı? daha ne ossun di mi?

ilk başta kuru soğanı rendeliyorsun sonna teflona azcık yağ koyup sırayla işte ilk başta soğanı sonna ince ince doğradığın bi tane pirasayı efenime söyliyim havucu (rendelenecek) sonna patatesi (bu da bir tane) kavurmaya başlıyorsun..sebzelerin diriğili gidecek şekilde ama,fitaminlerini kaçırma yani..sonna üzerine işte ıspanak (bi demet kafi) ekliyor ve azcık çevirip ocaktan alıyorsun..bu malzemeyi azcık soğutup üzerine maydanoz,taze soğan,beyaz peyniri2 yumurta ve 2-3 kaşık un ilave ederek karıştırıyorsun..eh tabi tuz bi de..


karışımı yağlı kağıda serip 200 derecelik fırında üstü iyice kızarana kadar pişiriyorsun..ben bu kadar sağlıklı ve aynı zamanda bu kadar leziz bişi yemedim..yapın vala..

ikinci tarif iyice basit..ama damakta bıraktığı tad çok etkili diyim..Efenim folyoda kekikli pastırma..folyonun üzerine pastırmaları yatırıyorsun yan yana yan yana..üzerlerine bi tane domatesi küp küp doğrayıp onun üstüne de kekik serpiştiriyorsun kafi miktarda..ve son olarak üç ince dilim limonu pastırmaların üzerine yerleştirip folyoyu hiç hava almayacak şekilde kapatıyorsun..20 dakika fırında kalması yeterli..200 derece yine..


ve gecenin sürprizi..Mantar Lokması..efenim fransız mutfağından bir tarif..

Mantarları yıkayıp süzgeçte biraz bekletmeli suyu iyice aksın deyü..sonnra bi kapta biraz tuz ve karabiber ekliyorsun mantarlara..karabiberi ve tuzu yemiş mantarları önce yımırtaya sonna una en son da galeta ununa bulayıp kızarmış yağın içine yolluyorsun...altın rengini alınca (4 dakka filan) alıyorsun tavadan..bu mantarların olayı bi de sosu var bunun..sarımsakla ekmek içini dövüp, içine biraz soğuk süt ekliyorsun..sosta bu yani..ama tadı üffffffff...




eh tatlı lazım di mi? Aşağıda görünen kuzu ıslak kek..ama dur bunnarı yazarken pek bi acıktım..azcık karnımı doyurayım bunun da vercem tarifini anacım..hadi bana afiyet...

;;