15 Ocak 2010 Cuma

Başta yanlış başlıyoruz aslında ilişki yaşamaya.İstiyoruz ki aşık olalım ve onunla çıkalım yola.Ama kaçırdığımız nokta yola çıkmadan kendimizi tanımlayabildik mi,tamamlayabildik mi?

Önce "bütün" "bir" "tam" olmalısın ki hayatı anla,tanı,sev ve yaşayabil gerçekten..
Yola bi çık..

Eğer aşk yada ilişki amaçsa araç değilse tehlike!

İnsan en iyi yolda tanırmış insanı..Yola çıkmadan yoldaşını tanıyamazsın..Önemli olan yolculuğa beraber çıkmak değildir.Sen yolculuğuna başla "o" nasılsa seni bulacak ve sana katılacaktır...Sonra en şahanesini yap ve yola onunla devam et....

Yola çıkmadan tanıma çabası beyhude bence..Ama bulamayacak olsan bile yol arkadaşını yada çok geç çıksa da karşına veyahut yanılmış olduğunu farketmiş olsan da sen zaten "bütünsen" inan görecek öyle çok güzellik var ki!!!

İlişkiler Kulübünde sevgili Ayşegül Sütçü bize evliliğin başında yaşadığı bi şeyden bahsetmişti.Sanıyorum hayatının erken dönemlerinde evlenme kararı almış ve insanlar yanlış yaptığını düşünmüşler Ayşegül'ün.O dönemde hocalığını yapan Prof.Dr.Işık Savaşır ile Ayşegül hanım evlilik üzerine konuşurlarken Prof.Işık hoca ona demiş ki ;seçtiğin bu adam sen olmadan da yaşamına eksiksiz devam edebilir mi?Eğer cevap evetse hiç durma!

Bir ilişkide her iki tarafında birbirlerine kazandırdıkları vardır..Eğer bir taraf azıcık ama hakkaten azıcıkda olsa diğer tarafa daha muhtaç daha açsa ve kendi yolculuğuna çıkmamışsa ilişki bittiğinde - ki bence bu kaçınılmaz- "terk edilen" "acı çeken" ve "haksızlığa uğrayan" o olur.

İlişkide taraflar hep dengede olmak durumunda.Tıpkı bir terazi gibi.Bazen terazinin bir kefesi daha ağır basar bazen diğer kefesi..Ama terazi dengesini kaybetmez.

Sağlıksız olan sanırım bir tarafın hep ağır çekmesi diğer tarafın hafif kalması..İlişkilerde "dengenin gücü" olmak zorunda..

Bazen elbette "birinci kişi" biri "ikinci kişi"bir diğeri olur..-dominant daha az dominant olma durumu-Ama önemli olan hep "kazananın" -aslında bir iktidar savaşına da dönüştüren bizleriz ne acı iktidar mücadelesi ve sevgi-aşk-ilişki cümle içinde bile yakıştıramıyorum birbirlerine çok kişimiz yanılıyoruz bu konuda-belli olmaması sanırım...

Son olarak bi örnek vereceğim..Elma örneği..Bir elmanın iki yarısı gibi deriz di mi? Ama bu böyle olmamalı aslında..Karşımızdaki kişi ayrı bir elma olsun..Yanyana duralım..Kesişen noktalar mutlak vardır.Yani sağlıklı ilişkide elmaların birbirlerini tamamlaması değil birbirlerine değdikleri noktalarda zevk almaları önemli..
Tek bir elma değil iki ayrı elma! Çevrelerinde döndür kesiştikleri noktalar hep değişir ama hep kesişmeye devam ederler ama birbirlerini tamamlamazlar..Bütün-iki elmadır zaten onlar :)
Kimse ilişkisine birgün biticek diye başlamaz elbette.Çok sağlıksız bir durum bu..
Ama her iki kişinin de yalnız kaldıklarında birgün yada yalnız olduklarında-daha seçilen bir durum olur bu-hayatlarını tek başlarına "mutlu" devam etmeleri,ettirecek olmalarını bilmeleri ilişkiyi mutlu kılar..

Yola çıkacaklara yada çıkmış olanlara iyi yolculuklar :)

;;