6 Şubat 2011 Pazar


*Bol insanlı bir günün sonunda kendini eve atıp sıcacık koltuğunda votka içip kitap okuyup gevende dinlemek gibisi yok yafu..

*Sigaram bitmiş..Böyle bir tiryakiyim işte ben.."miş" ne la? Evde yedek paket olduğuna mı sevineyim yok sa o sigaranın Monte Carlo olmasına mı üzüleyim bilemedim..

*Çok keyifli bi kitap okuyorum a dostlar.."Film Kulübü" Yazar David Gilmour...Jesse akıllı fekat okulu sevmeyen bir ergendir..Babası onun mutsuz ve hayattan zevk almaz olduğunu görür ve uzun bir karar sürecinin ardında oğluna okulu istiyorsa bırakabileceğini,para kazanmak zorunda olmadığını,ona hiç bir sorumluluk yüklemeyeceğini,tek şartının haftada üç film izleyecek olacağını söyler..Jessse için reddedilemeyecek kadar iyi bir tekliftir bu..Böylece film kulübü kurulur ve...Kitapta yazarın anlatımı kadar filmler ve oyuncular hakkındaki yorumlar da cezbedici..Ayrıca bir teşekkür sunmalıyım izninizle..Bana bu kitabı aldığın için çok teşekkürler :)

Kitapta müthiş adam Eastwood'dan elbette bahsediyor..Yazar baba onda sevdiği beş şeyi sayıyor;

1. Bir Avuç Dolar'da tabut imalatçısına dört parmağını kaldırıp "Pardon,yanılmışım.Dört tabut"demesine bayılıyorum.

2.1993'te Londra'daki Ulusal Film Tiyatrosu'nda Prens Charles'in yanında durduğunda asıl prensin kim olduğunu herkesin anlamış olmasına -ki bunu dile getiren İngiliz eleştirmen David Thomson'dı-bayılıyorum.

3.Clint'in film çekerken asla "Motor" dememesine bayılıyorum.usulca,hafifçe "Hazırsanız başlayalım " der.

4.Clint'in Affedilmeyen'de (1992)atından düşmesini izlemeye bayılıyorum.

5.Clint'in Kirli Harry rolünde bir San Francisco sokağında bir elinde tabanca,diğer elinde bir sosisli sandviçle yürümesine bayılıyorum..

Ve kitaptan filmler hakkında çok katıldığım bir nokta daha;

"...Sonra üniversitedeki abilerimin bana söylediği bir sözü tekrarladım:bir filmi ikinci kez seyretmek aslında ilk kez seyretmektir.Başından sonuna kadar ne kadar güzel kurgulandığını anlayabilmek için sonunu bilmeniz gerekir."

Doğru di mi? Bence öyle..

Votka azalıyor..Gitme vakti..

Bu hafta güzel bi hafta olsun herkeşler için..

6 yorum:

lunawar dedi ki...

film kulübü'nü ben de çok merak ediyorum, aldım koydum eve.. du bakalım, belki elimdeki bitince:) fikir güzel ama.. biri de bana dese.. çalışmana gerek yok, maddi olarak bir yükümlülüğün de yok.. sadece haftada 3 film izliyceksin:)

Umudum dedi ki...

bişi diyim mi en şener şen halinle bu kapıdan "eelllaahh" deye çıkmassan ben de bişi bilmiyorum..

Adsız dedi ki...

aaa votka o votka mı biiiirrr,
film klübünü yana yakıla herkese anlattım ama hani bana da bi göz kırpış,yook nerdeeee....bi selam o da yok neyseki seviyorum seni de,işte!!!

Umudum dedi ki...

olum adsız da olsan sen berin'sin bu birrr,
sana değil göz kırpmak iste gözümü vereyim :) Ağır oldu len bu..ama tek göz imajı yaparım sonna ben..bi göze bant..(burdan daryl hannah ablamıza selam olsun)

seviyom olumm...yakarımmm...

Adsız dedi ki...

adını(mı) koyalım o vakit...
votkaya biiiir demişim fekat ikiyi unutmuşum,bitmişim ben bitmişş.neyseki içtin tatlı şarabı divanımda uyuyosun ve fakat dörtmü oldu neydi ki bende içmişim o şaraptan...:) anlatacak yeni kitaplarım ve taaa nerelerden taşıyıp getirdiğim içkilerim var.hımmm bilmem niye yazdımsa bunları.dur durup sana anlatayım bebek...

Umudum dedi ki...

sen bu satırları okuduğunda ben ayılmış yorumuna gülüyor,sen beyaz'da behzat ç'yi izleyip Harun'u çook seviyorum olum diyor olacaksın..:)
sıcacıktı divan yafu..miss..