7 Ocak 2011 Cuma



**Yine Yüksek Mahkeme oy çokluğuyla "Sigaraya hayır" demiş..Ya bişi diyim mi biz taksime felan gidince içiyoruz bi sürü yerde..Daha bu sabah taksici abi sigara içiyorsanız içebilirsiniz dedi..Ben de tüttürdüm...Nasıl oluyor ki böyle..Devletle arası iyi olanların müşterileri daha şanslı (sigara içenler tabi) olmayan fıkaralar da dertlerine mi yancak?


**Cumhurbaşkanı Gül tarihi bir açıklama yapmış..Demiş ki "Anadil bir haktır ve bu hak tanınacak." Bunu neden demiş? Son MGK bildirisinde şöyle bir vurgu yapılmış ; "Tek vatan,tek dil,tek millet" Peki kim tepki göstermiş bu vurguya? Gül'ün Diyarbakır gezisi sırasında Sivil toplum kuruluşları..Demişler ki yafu niye böyle sert çıkışlar yapılıyor..Bizim kürtler olarak istediğimiz şey anadilimiz olan kürtçe eğitim..Siz böyle tek millet falan diyorsunuz sonra kürtler kendi kimliklerinin inkarı olarak görüyorlar..
Ya bi dükkanda bir tabela olsa hem türkçe hem kürtçe mesela..nolcak yani? Olum ingilizce'den geçilmiyor ya yurdumda..len bakkal bile okey diyo orrayt diyo...

**Dün biz de şirkette kızlarla geyiğini yaptık maillerle..(yanyana oturuyoruz maille geyik yapıyoruz:) yafu kuzum neler oluyor bu kuşlara?? Toplanıp toplanıp hakkın rahmetine kavuşuyor yavrucekler..Amerika'dan sonra Avrupa'lı entellektüel kuşlara da bişiler olmuş..Hayır kuşları gören yengeçler ve balıklara da olan olmuş..Sonumuz geliyor la..ben diyim size..ahanda demediler miydi 2010 marduk felan..Al sana marduk...Du bakalım...Sonumuz hayır ossunn..Dinimiz amin..

**İskoç asıllı Kanadalı romancı Jack Whyte demiş ki ; William Wallace aynı zamanda Robin Hood..Yani her ikisi de aynı şahıs...Ama olur mu ya..Bu kadarı fazla yani..Bir bedende iki efsane..Olum olurda bu kadar mı cesur olunur..Hem robin hood'um hemi de Wallace...ama yasık diil mi bize?? Girmez mi rüyaya bu??

**Ya bu yetmez tabi ama şimdi Yalıkavak'ta bulunan kenan evren caddesinin isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatılmış..Ve Belediye'ye teslim edilmiş..Aslında olması gereken bu değilde..neyse....

**Diyarbakır 6.Ağır Ceza mahkemesi tarafından müebbete çarptırılan Hizbullah sanıkları ile ilgili dosya son beş yılda iki defa geri gönderilmiş..Vicdansızlar! Yahu bu adamlar 188 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor..188 kişi!!! Adamlar serbest..Aman gözünüzü seveyim dikkat!!

**Eyvah eyvah 2 sinemada!! İlkini çok sevenler için bu da diğeri kadar komikmiş..duyurulur...
Bi de bu akşam Beyaz Show'da filmin kadrosu olacaktır..İzlemek lazım komik olur..Kanal D'de..23.15 imiş saatide...Eee taam bu kadar..Bi sizin için izleyip anlatmadığım kaldı..

**Ve son olarak Fitbol...67 yaşında bie gazeteci amca Andrew Jennings demiş ki ; "FIFA,organize bir suç örgütüdür" Noluyor kuzum allasen..Futbol 11 kişiden oluşan ve eğer 3 büyük oynuyorsa (benim için hala 3 büyük) izlemesi zevkli olan bir koşma oyunu değil midir? Tamam FIFA büyük kocaman bir birlik..Ve evet tamam küçük paralar konuşmuyor adamlar..o da belli..de organize suç örgütü..pöhh..bilmediğimiz ne çok şey var..Bi de bu amca var ya 67 yaşındaki..ne cesur adammış he..

Umud devrim tuna..İstanbul...

0 yorum: