9 Aralık 2010 Perşembe


Bu köşesi olan yazarların her kişi ile ilgili hak iddia etmelerinden kendilerini toplumun vicdanı ve sesi olarak görmelerinden nefret ediyorum..Sabah'tan köşe Emre Aköz ve Akşam'dan köşe Oray Eğin adlı kişiler malum gösteride bebeğini kaybeden genç kız için "Hamileysen ne işin var orda" demişler.

Bişey söyleyebilir miyim nolur.."SİZE NE???" Yani ne zamandan beri insanların kendi tercihlerine ve bu tercihler sonucunda yaptıkları hareketleri yargılama hakkına sahibiz?Biz kendimizi ne zannediyoruz?? Oraya tüm olası riskleri alıp gitmiş ve bunu kendi tercih etmiş olan insanları yargılama hakkını kim veriyor sizlere ey insanoğlu?? Olayın vicdani boyutunu tartışmak ve tercihin yanlış-doğru olduğuna karar vermek size mi kaldı? Bu olayın vicdani tarafı sadece ve sadece o 19 yaşındaki genç kızı ilgilendirir..O kız bebeğini bir öğrenci protestosunda kaybetmiş bir kadın olarak hayatına devam edecek...Bu hayat onun hayatı..Vicdan onun vicdanı..Siz kim oluyorsunuz da bir kadının "ideal kadın-anne olmak"doğrularını ona öğretmeye kalkışıyorsunuz?? Bu iş ailenin işidir..Annenin işidir babanın işidir..Siz kimsiniz??

Alanda ne işi vardı..Hamile bir genç kızın..Yani tartışmamız gereken konu bu öyle mi?? Polislerin öldüresiye dövdüğü, gaz sıkarak hayatlarına kast ettiği, kayıp ederek hayatlarını sonlandırdıkları insanları bırakalım bi kenara..bu genç kızın anneliğini tartışalım! İşinize öyle geliyor değil mi?

Bu alanda -iktidarlarla aynı fikirde olmadıklarını göstermek isteyen genç insanlar onlar,ne ellerinde silah var ne de bomba- hamile bir kızın yanında kalbinden rahatsız genç bir delikanlı da var mesela ya da epilepsisi ya da panik atağı olan bir öğrenci..Onlara da mı gitmeyin ne işiniz var sizin orda diyeceksiniz? Sizin niyetiniz farklı..Sizin gözünüz göz değil!! Sizin vicdanınız vicdan değil...pis yalakalar!

İsteyen herkes o protesto gösterisine katılabilirdi..Ben de katılabilirdim..Zamanında yaptım..Yine yaparım..Ve kimse de bana senin bir kızın var ne yapıyorsun deme hakkına sahip değildir..Bu benim kendi tercihim kendi vicdanımdır..Derseniz şöyle bir şey ortaya çıkar ki bu da kişisel özgürlüklerin bittiği anlamına gelir.."Sen neden içki içiyorsun babasın ve senin de kızına karşı sorumlulukların var".mesela...Örnekleri çoğaltmak hiç zor değil inanın..Düşünün kendi iradenizle yapmaktan zevk ve gurur duyduğunuz şeyleri..Hakkım var mı neden diye sormaya?

Allam yarebbim ya!!!!

1 yorum:

Wicked_Stardust dedi ki...

O kız oraya çocuğunu düşündüğü için gitmiştir. O kız oraya kendi çocuğu da aynılarını yaşamasın diye gitmiştir. Alnında öperim ben onun...